2005-08-07 19:53:02• hírek • Szatmár.ro

Lemondott Netanjahu

20050807g1.jpgAz izraeli pénzügyminiszter hevesen ellenzi és árulásnak tartja a gázai kivonulást.

 

Tegnap délután bejelentette lemondását Benjamin Netanjahu, az izraeli kormány pénzügyminisztere. Döntését azzal indokolta, hogy nem hajlandó részese lenni annak a kormánynak, amely végrehajtja az Ariel Sharon miniszterelnök nevével fémjelzett gázai kivonulásási tervet. Az izraeli kormány vasárnapi ülésén hozta meg a kivonulás első szakaszának végrehajtását jóváhagyó végső döntését.

Mint ismeretes, az egykori miniszterelnök régóta ellenzi a kivonulást, azt meggondolatlannak, Izrael állam biztonságát veszélyeztetőnek, valamint a zsidó népet erőteljesen megosztó lépésnek nevezte. "Ezért az egyoldalú gesztusért Izrael nem kap semmit, ezért nincs semmi értelme" - tolmácsolta Netanjahu szavait a lemondását bejelentő szóvivője.

Elemzők véleménye szerint Netanjahu ezzel a lépésével kívánja megszilárdítani párton belüli bázisát. A Likud pártban a lemondott pénzügyminiszter - aki mellesleg Sharon legjelentősebb párton belüli politikai ellenfele - ily módon próbálja párton belüli népszerűségét növelni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: